Studio za njegu i zdravlje Aurora

Studio za njegu i zdravlje


Studio za njegu i zdravlje Aurora

Fizioterapeutski tretmani

Fizioterapeutski tretmani

Specifičnost našeg studia je upravo ono što je, na žalost, danas neizostavni dio svakodnevnice a to je sve veći broj djece s problemom
- u NEUROMOTORNOM RAZVOJU (riziko faktori, distony sindrom…),
- CEREBRALNIH POREMEĆAJA KRETANJA,
- LOŠEG DRŽANJA,
- TRAUMA…

- REHABILITACIJA ODRASLIH


Kada dijete ima oštećenje mozga, roditelji tijekom prvih mjeseci njegova razvoja mogu uočiti prve upozoravajuće znakove koji otkrivaju da njegov razvoj ne teče onako kako bi trebao. Neki od tih znakova mogu se ogledati u slaboj kontroli glave poslije dobi od tri mjeseca, prekomjernoj napetosti ili mlohavosti mišića, ukočenim i ispruženim nogama, nemogućnosti hvatanja predmeta rukama, uporabi samo jedne strane tijela i slično.

Nažalost, česta je pojava da pedijatri ne obraćaju dovoljno pozornosti na neke od upozoravajućih znakova, a roditelji prekasno prepoznaju problem. Stoga, ukoliko želite provjeriti prati li Vaše dijete motorički razvoj u skladu sa svojom dobi dođite na BESPLATAN prvi pregled i savjetovanje. Rana intervencija i otkrivanje problema mogu uvelike spriječiti probleme daljnjeg zaostajanja u razvoju. Što prije počnete vježbati s djetetom veća je mogućnost bržeg napredovanja i olakšanje djetetovog razvoja.

Dugogodišnja praksa,edukacija i rad u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama, Goljak 2, iskustvo te postignuti rezultati dovoljni su razlozi da nam se obratite s punim povjerenjem.

Prvi pregled - procjena motoričkog razvoja djeteta te procjena odstupanja od normalnog razvoja - je BESPLATAN jer mi polazimo od one ljudske strane, da prvo vidimo koliko i za koje vrijeme možemo Vašem djetetu pomoći.


CJENIK FIZIOTERAPEUTSKIH TRETMANA
Vježbe za djecu 200,00 kn
Vježbe za odrasle 250,00 kn


MOGUĆNOST DOLASKA U VAŠ PROSTOR!

Neurorizična djeca

Ozljeda nezrelog mozga može dovesti do lakših ili težih poremećaja razvoja djeteta. U novorođenčadi i dojenčadi se odstupanje od normalog razvoja pokazuje kao poremećaj napetosti mišića (krutost ili mlitavost mišića cijelog tijela, jedne strane tijela ili dijela tijela), uz znatno smanjenu prirodnu raznolikost pokreta koja je zamijenjena oskudnim, istovrsnim pokretima ili pak pretjeranim pokretima izazvanim bilo kakvim podražajem. Uz to se može javiti pretjerana razdražljivost, poremećaj ritma budnosti i spavanja, prekomjerni plač, poteškoće hranjenja, a katkada uz povišenu temperaturu i grčevi – konvulzije.

Neurorizična djecaNeurorazvoju djeteta procjenjuje se ponašanje, raspoloženje, vid, sluh, govor, pokretljivost tijela, mišićna napetost, usmjeravanje i održavanje pozornosti. Ukoliko se otkriju predznaci poremećaja razvoja, odgovarajućim medicinskim postupcima može se spriječiti daljnji razvoj poremećaja, bolesti ili oštećenja. Nažalost, roditelj ili laik uočava tek ispoljene znakove poremećaja ili bolesti, a tada više nije moguće spriječiti oštećenje, može ga se samo liječiti. Roditelj obično oko osmog do devetog mjeseca života djeteta uočava većinu poremećaja u razvoju, a tada je već poprilično kasno za djelotvornu medicinsku pomoć.

U neurorizične djece sa uočenim predznacima poremećaja provodi se razvojna gimnastika, poticanje općih i funkcionalnih sposobnosti, poticanje razvoja govora i drugi potrebni specijalni medicinski postupci. Neophodno je dijete u razvojnu gimnastiku uključiti što ranije uz obvezno podučavanje majke za istovjetan rad s djetetom kod kuće. Majka taj program ponavlja koristeći ga u njezi i igri s djetetom. Svrha takvog “trajnog” vježbanja djeteta je: ili potpuno uklanjanje odstupanja u razvoju djeteta ili smanjenje kasnijeg invaliditeta. U dobi od 12 mjeseci se vidi hoće li se dijete dalje razvijati kao zdravo dijete uz nadzor tima jednom godišnje ili su se pokazali znaci oštećenja koje može biti lagano - minimalna cerebralna disfunkcija ili MCD ili teško - cerebralna paraliza. Budući da nema dva ista djeteta s problemima u neuromotornom razvoju potreban je individualni program liječenja.

(preuzeto iz teksta dr. med. Dese Jakupčević-Grubić)

 

Baby handling

Baby handling

RAZVOJNA GIMNASTIKA
Razvojna gimnastika namjenjena je bebama od 3. mjeseca starosti. To je, zapravo, aktivna vježba koja se provodi kroz svakodnevnu igru s djetetom te se tako potiče njegov motorički razvoj. Jednostavne vježbe korektivne gimnastike mogu se uklopiti u svakodnevno ophođenje s djetetom, a djeca ih odlično prihvaćaju jer se provode kroz igru i svakodnevne aktivnosti (presvlačenje bebe, kupanje, prematanje).

Aktivna vježba kroz svakodnevnu igru vrlo je korisna jer dijete od prvog dana uči pravilno okretati, puzati, sjediti, klečati, stajati i što je najvažnije - uči se prirodnim i samostalnim prijelazima iz jednog položaja u drugi.

BABY HANDLING” ili pravilna manipulacija (rukovanje) bebama

Prva borba i prvi šokovi naše bebe počinju sa prvim trudovima njihovih majki. Porod je jedna od najvećih trauma i za majku i za novorođenče. Dok majčino tijelo trpi trudove, za bebu je veoma veliki šok prolazak kroz porod i početak samostalnog života.

Što je porod bio teži i dugotrajniji, trauma je veća, pa su i veće mogućnosti da beba lošije reagira na šok. Zbog tih šokova ili mehničkih povreda može doći do lakših ili težih oštećenja ili krvarenja u mozgu.

Kod nas ultrazvuk mozga nije pretraga koja se radi kod svih beba, nego se radi samo kod djece gdje se sumnja u moždano krvarenje, a i u slučaju laganog moždanog krvarenja mozak brzo može resorbirati krv, pa se nepravilnosti primjete tek kasnije. Na oštećenja nam mogu ukazati i nepravilnosti kod raznih primarnih refleksa. Zato bi bilo dobro da se roditelji upoznaju sa pravilnom manipulacijom (baby handling-om) sa svojim djetetom. Na taj način pravilnim postupcima i pokretima možemo spriječiti razvijanje loših shema pokreta i položaja ako su oštećenja minimalna. Za veća oštećenja postoje i druge metode i tehnike. Upoznavanje baby handlinga omogućiti će Vam pravilno rukovanje Vašim djetetom koje potiče fiziološki razvoj djeteta. Pravilno podizanje djeteta, spuštanje, presvlačenje i prematanje mogu se jako lako naučiti.

Treba naglasiti da ne postoji jedinstvena shema za svu djecu jer je svaka beba jedinstvena i vježbe se moraju prilagoditi svakoj bebi posebno uzevši u obzir specifične obasce razvoja. Koji je ispravan način za vaše dijete, pokazat će vam vaš fizioterapeut u skladu sa starošću, razvojnim stanjem i dijagnozi vašeg djeteta.

BOBATH TEHNIKA
Baby handlingBobath tehnika primjenjuje se kod djece s riziko faktorima, problemima u neuromotornom razvoju - cerebralna paraliza te kod djece s raznim sindromima. Bobath metoda potpuno je izmijenila tradicionalni sistem korištenja kompenzatornih mehanizama djece za postizanje funkcionalnih aktivnosti. Tehnika tretmana koje se koriste u Bobath konceptu bazira se na podraživanju normalnih funkcionalnih pokreta koji su potrebni za reedukaciju redovitih aktivnosti u svakodnevnom životu pri čemu nam je glavni cilj spriječiti daljnji razvoj poremećaja, bolesti ili oštećenja te popraviti stanje u kojem se dijete trenutno nalazi.

KOREKTIVNA GIMNASTIKA
Korektivna gimnastika u programu medicinske rehabilitacije koristi pokret kao osnovno sredstvo liječenja. Ova metoda, osim što liječi, utječe i na prevenciju i terapiju nakon ozljede nekog lokomotornog aparata. Ciljane vježbe za rješavanje određenog problema, individualno prilagođene potrebama pomoći će Vam kod ortopedskih problema, lošeg držanja, skolioze, kifoze, lordoze.. Korektivnom gimnastikom koristimo se u sprječavanju osteoporoze.

REHABILITACIJA ZA ODRASLE
- poslije trauma
- fraktura
- moždanog udara…

Znamo kako je teško nakon nesreća, raznih fraktura ili moždanog udara vatiti tijelo u prvobitno stanje. Tu je prvenstveno važna stručnost, znanje, iskustvo fizioterapeuta te volja, upornost i strpljenje pacijenta. Pravilnim odabirom vježbi te njihovim stručnim provođenjem uz stalno prisustvo terapeuta, te individualnim radom sa svakim pacijentom, put prema oporavku je brži, manje bolan i sa boljim i kvalitetnijim rezultatom

MOGUĆNOST DOLASKA U VAŠ PROSTOR!

Obavijest
TRAŽIMO FIZIOTERAPEUTA (Ž) za honorarni posao s mogućnošću stalnog zaposljenja sa znanjem bobath tehnike i baby handlinga, te s najmanje godinu dana iskustva u radu sa bebama.

Ponude slati na email:
info@studioaurora.hr
Posebne pogodnosti
  • 1. pregled kod fizioterapeutskih usluga - besplatan
  • 40% gratis na solarij karticu - uplata 200kn dobijete 280kn
  • 10% popusta na poklon tretmane (poklon bon)
  • 10% popusta na plaćanje gotovinom za anticelulitni tretman
Studio Aurora na Facebooku
Studio Aurora na Facebooku
Gdje se nalazimo
Lokacija - Studio za njegu i zdravlje AURORA
Kliknite na sliku za povećanje.
Studio za njegu i zdravlje AURORA
Kopernikova 94
10 000 Zagreb - Hrvatska

Broj telefona: 01/6684-285
Mail: info@studioaurora.hr

Radno vrijeme:
Ponedjeljak - Petak: 9 - 20h
Subota: po dogovoru
Mailing lista
Upišite email adresu na koju želite primati obavijesti.